Mijn favoriete ontbijt recepten | Vegan

15/06/2016

ontbijt recepten

Het allereerste food artikel is een feit! Al vanaf het begin leek het Kim en mij leuk om ook recepten op onze blog te gaan zetten, maar helaas is dat er nog niet van gekomen. Tot nu!

Vanaf begin april probeer ik als vegan door het leven te gaan. Benieuwd waarom? Kijk de documentaire ‘Cowspiracy‘ eens. Deze kun je vinden op Netflix. Veganist zijn betekent dus géén dierlijke producten gebruiken (dus geen vlees en vis, maar ook geen ei, kaas, melk, honing enzovoort). Ik heb mijn levensstijl hierdoor behoorlijk omgegooid en heb al een hoop nieuwe recepten geleerd. Vandaag deel ik mijn 3 favoriete ontbijt recepten. Kijk je mee?

ontbijt recepten

Bananenijs

Wat heb je nodig?

• 3 bevroren bananen (Ik haal altijd een hele hoop bananen en wanneer ze rijp zijn stop ik de helft in de vriezer. Geschild en in stukjes. Zo heb ik altijd genoeg voor dit heerlijke ‘nicecream’)
• 1 theelepel kaneel
• een scheutje amandelmelk
• 1 kiwi
• een handjevol amandelen
• 1 theelepel cacaonibs

Instructies

1.  Doe de bevroren bananen met een scheutje amandelmelk in de blender en mix dit tot het een mooie gladde softijs structuur heeft.
2.  Mix er een beetje kaneel doorheen en eventueel al wat cacaonibs en amandelen.
3.  Eigenlijk ben je nu al klaar en kun je je nicecream toppen met de kiwi, cacaonibs, amandelen en een beetje kaneel. Smullen maar!

ontbijt recepten

Havermout pannenkoeken

Wat heb je nodig?

• 100 gram havermout
• 240 ml amandelmelk (of een ander soort melk)
• 1 banaan
• 1 theelepel bakpoeder
• een snufje zout

Optioneel

• 1 theelepel kaneel
• 1 eetlepel agave siroop
• stukjes fruit

Instructies

1.  Doe de havermout in een kom en mix het extra fijn met een staafmixer. Dit is optioneel, maar ik vind het nét wat lekkerder en het beslag wordt op deze manier wat fijner.
2.  Voeg de amandelmelk, de banaan, het zout en het bakpoeder toe en mix tot een glad geheel.
3.  Bak de pannenkoeken goudbruin in een beetje kokosolie. Wanneer je bubbeltjes in de pannenkoek ziet ontstaan kun je hem omdraaien. Ik vind het het gemakkelijkst om kleine pannenkoekjes te maken zodat je ze makkelijk om kunt draaien.
4.  De pannenkoeken zijn klaar, je kunt ze toppen met heerlijk vers fruit, agave siroop of bijvoorbeeld chocolade siroop!

ontbijt recepten

Chia pudding met frambozen (overnight)

Wat heb je nodig? 

• 240 ml amandelmelk
• 60 gram chia zaden
• 2 eetlepels frambozenjam (of andere jam, wat je maar wilt)
• theelepel agave siroop
• een snufje kaneel
• een handjevol frambozen

Instructies 

1.  Doe de amandelmelk, chia zaden, kaneel en agave siroop in een kom en mix dit goed door elkaar.
2.  Stop het mengsel in een bakje of pot (ik gebruik meestal een mason jar), draai de deksel erop en laat dit minimaal een half uur staan in de koelkast. Ik vind het het makkelijkst om dit de avond van te voren klaar te maken, zodat het een hele nacht in de koelkast kan staan en de chia zaden de amandelmelk goed opnemen.
3.  De volgende ochtend (of na minimaal een half uur) is het mengsel veranderd in een soort pudding. Ik giet de helft in een pot, schep daar de frambozenjam bovenop, en vul het aan met de rest van de pudding.
4.  Als laatste leg ik de frambozen erbovenop. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens ontzettend lekker!

Dit waren mijn 3 favoriete ontbijt recepten! Welk ontbijt is jouw favoriet? Meer weten over waarom ik vegan ga en hoe dit tot nu toe gaat? Laat het weten in een reactie.

Liefs, Marlijn

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Anna 15/06/2016 at 08:36

  Leuk, een food artikel! Het ziet er allemaal heerlijk uit <3. Chia pudding heb ik dus nog steeds niet gemaakt, dat moet er echt eens van komen. En liefde voor havermout pannenkoeken!
  Anna onlangs geplaatst…Thuisbeeld | Mylène Cybele SopacuaMy Profile

  • Reply Kim & Marlijn 15/06/2016 at 09:07

   Thanks! Chia pudding is heerlijk hoor, snel eens uitproberen dus 🙂 En inderdaad, havermout pannenkoeken zijn zo lekker!

 • Reply Manon 15/06/2016 at 09:19

  Leuuk! Ik ben sinds eind mei vegan (nog maar heel kort dus) en ik heb al geleerd dat je gewoon altijd bananen in huis moet hebben haha, echt mijn redmiddel! Ik ga de pannenkoekjes zeker proberen te maken, had zelf ook al een ander recept maar deze lijken me wel wat steviger en zoeter door de banaan. De andere twee ga ik trouwens ook gewoon maken, bananenijs is zo yummie! 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Makkelijk vegan cheesecake taartje met maar 4 ingrediënten!My Profile

 • Reply Laura 15/06/2016 at 14:08

  Bananenijs vind ik ook echt heerlijk! Die havermoutpannenkoekjes wil ik echt proberen. Morgen misschien. 😉

 • Reply Karolina Žalaitė 15/06/2016 at 14:41

  These look so delicious, oh my God!

  http://karolinakz.blogspot.lt/
  Karolina

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge